Zorg Leuven

Zorg Leuven is een welzijnsorganisatie waarin kinderopvang, thuiszorg en ouderenzorg samengebracht zijn. Zorg Leuven moest dringend overschakelen naar een nieuwe website en vroeg Paddle om op 3 maand tijd een volledige website te herbouwen met een verbeterde navigatie, opvallend design en integratie met de sollicitatie-applicatie CV Warehouse. 

In het kort

  • Analyse van de huidige site

  • Uitwerken nieuw concept voor navigatie
  • Design
  • Integratie van het design
  • Opleiding
  • Ontwikkeling van een koppeling met CVWarehouse
  • Monitoring na lancering
  • Verbeterde navigatie en opvallend design

Navigatiestructuur verbeteren

Voor de navigatie was de uitdaging om een betere manier te vinden om de diensten die Zorg Leuven aanbiedt te structureren. We kwamen uit bij een nieuwe invalshoek waarbij we eerst te rade gingen hoe bezoekers van de site redeneren als ze een dienst van Zorg Leuven willen gebruiken. We maakten daarbij onderscheid tussen 3 soorten vragen die bezoekers kunnen hebben: zorg vanuit het perspectief van een bepaalde locatie (thuis, woonzorgcentrum, lokaal dienstencentrum), soort zorg (kinderoppas, ouderenzorg, …) en diensten die gelinkt zijn aan de organisatie van Zorg Leuven zelf (vacatures, administratie, organisatie).

Eindgebruiker en bezoeker centraal

We monitoren het gebruik van deze structuur om te kijken of we het bij het rechte eind hebben bij deze keuze. Maar het Paddle CMS is dermate flexibel ingericht dat je de structuur ten allen tijde kan wijzigen. De eindgebruiker heeft altijd gelijk. En dat kijken we na in de analyse na lancering. 

Krachtig design

Voor het design kregen we veel vrijheid om op basis van de huisstijl de dynamiek van Zorg Leuven en de waarden waar ze voor staan vorm te geven. Dit resulteerde in een opvallend en krachtig design, waar de nadruk wordt gelegd op accentuering van de call-to-action.

Koppeling met CVWarehouse 

Voor de koppeling met CVWarehouse ontwikkelden we eerst een contenttype dat alle velden van CVWarehouse weerspiegelt. De koppeling tussen Paddle CMS en CVWarehouse via een API zorgt ervoor dat vacatures die ingebracht worden in CVWarehouse automatisch op de website verschijnen en gepubliceerd worden. Ook de trefwoorden uit CVWarehouse worden automatisch overgenomen, zodat de kandidaat kan filteren op de openstaande vacatures.