In gesprek met Zorg Leuven: een nieuwe website met de bezoeker als uitgangspunt

  • 8 juni 2021

We laten Sophie Tuyttens aan het woord, Deskundige Communicatie bij Zorg Leuven.

Zorg Leuven is een welzijnsorganisatie waarin kinderopvang, thuiszorg en ouderenzorg samengebracht zijn.

Waarom was er nood aan een nieuwe website voor Zorg Leuven?


De website was in zijn geheel aan vernieuwing toe. De zoekfunctie op de oude website voelde niet organisch genoeg aan en dat moest vlotter verlopen met de gebruiker als uitgangspunt. De website mocht er daarnaast ook een pak frisser uitzien, maar het grafisch design moest tegelijkertijd ook krachtig zijn. Daarnaast was er een doorverwijzing nodig naar de pijlers van onze zorg in de website. We hadden een strakke deadline, dus we gingen meteen aan de slag.

Hoe ervaar je de persoonlijke begeleiding en ondersteuning van Paddle?


De centrale projectmanager Alexander stond tijdens het project steeds voor ons klaar. Na lancering kunnen mijn collega’s en ik altijd terecht bij de helpdesk. Onze samenwerking was heel aangenaam en we konden kort op de bal spelen door de centrale rol van de projectmanager. De opleidingen “schrijven voor het web” en “CMS” zorgden ervoor dat we meteen zelf aan de slag konden gaan en verliepen heel vlot. Dat was nodig om onze strakke deadline te halen.
Website Zorg Leuven door Paddle.be

Hoe kwamen jullie bij het Paddle CMS Platform terecht als Content Management Systeem?

We leerden het Paddle CMS Platform kennen via de VERA-raamovereenkomst voor digitale communicatietools, gegund aan AUSY met het Paddle CMS Platform.

Daarin kwam de verscheidenheid aan mogelijkheden in het Paddle CMS Platform naar voren. Met het Paddle CMS Platform hebben jullie een breed aanbod aan modules en integraties en daardoor spelen jullie in op de noden van de zorgsector, lokale besturen maar ook andere sectoren. Daarnaast is er ook ontwikkeling op maat beschikbaar.

“Met het Paddle CMS Platform hebben jullie een breed aanbod aan modules en integraties en daardoor spelen jullie in op de noden van de zorgsector, lokale besturen maar ook andere sectoren. Daarnaast is er ook ontwikkeling op maat beschikbaar”. - Sophie Tuyttens, Deskundige Communicatie bij Zorg Leuven

Hoe kwam het krachtige grafisch design tot stand?


We hebben er samen hard aan gewerkt. Na onze interne oefening zijn de vormgevers bij Paddle aan de slag gegaan met het grafisch design. Het was meteen een schot in de roos. Paddle wist onze wensen uitstekend uit te voeren.

De nieuwe website van Zorg Leuven gebouwd in het Paddle CMS Platform

Welke module of koppeling zorgt voor de meeste tijdwinst?


Naast de beschikbare modules en integraties is er ook ontwikkeling op maat beschikbaar. Onze aanwervingsdienst gebruikt CVWarehouse, waarbij medewerkers vroeger de vacature in het softwarepakket plaatsten en daarnaast ook manueel de vacature gingen toevoegen aan de website.

Door de nieuwe koppeling met CVWarehouse is dat verleden tijd. Er is tijdwinst omdat de vacatures nu automatisch op de website terechtkomen.