Vlaamse Overheid

In België heeft de Vlaamse overheid veel verantwoordelijkheden. Met meer dan 40.000 ambtenaren die werken in verschillende departementen, agentschappen en locaties, was de nood aan één digitale huisstijl enorm groot. Een geharmoniseerde aanpak was essentieel, niet alleen visueel voor de website bezoekers maar ook intern voor technische problemen en toegangsbeheer.

Paddle bood de oplossing met het Paddle Content Management Systeem en Paddle Platform. Tijdens de ontwikkeling lag de focus op de volgende 3 onderwerpen:

  1. We hebben een gebruiksvriendelijk Paddle CMS (kañooh genaamd, voor de Vlaamse Overheid), zodat gebruikers op inhoud kunnen focusen zonder nood aan technische kennis.
  2. We hebben visuele thema's geïntroduceerd voor elk niveau van de overheid, gebaseerd op één overkoepelende visuele identiteit met een paar minimale aanpassingen zodat gebruikers het onderscheid kunnen maken.
  3. Ons volledig platform wordt centraal beheerd; en dankzij onze maandelijkse updates is elke website technisch up-to-date en veilig. We hebben een centraal toegangsbeheer om problemen met toegang te vermijden wanneer een collega het departement verlaat.

Vandaag gebruiken meer dan 200 websites en 1200 gebruikers binnen de Vlaamse Overheid ons CMS voor hun websites.

 

Vlaamse overheid websites door Paddle.be

Contact

Paddle BXL 
Ravensteingalerij 4
B-1000 Brussel

Paddle GNT
Oktrooiplein 1
B-9000 Gent

02 307 79 08

communicatie@paddle.be


Facebook

Twitter

Youtube

LinkedIn