Mijn Gezonde School

 

IN HET KORT

  • Vraag: Ontwikkeling van een online tool 

  • Doel: Scholen ondersteunen in hun gezondheidsbeleid met een online tool
  • Oplossing: Voortraject (in kaart brengen van de customer journey), conceptualisering en bouw van een online platform 

Het Agentschap Zorg & Gezondheid stimuleert met de website preventiemethodieken.be de preventieve gezondheidszorg. Een van de sectoren hierin is het onderwijs. Voor het onderwijs ontwikkelde het Instituut Gezond Leven de gezondheidsmatrix

De tool Mijn Gezonde School combineert de gezondheidsmatrix met de preventiemethodieken met als doel dat de scholen het preventief gezondheidsbeleid dat ze voeren helder in kaart kunnen brengen. 

DE VRAAG

Kunnen jullie iets ontwikkelen dat het werken met de gezondheidsmatrix voor scholen kan vereenvoudigen en waarbij het mogelijk is om de website preventiemethodieken.be te integreren.

ONZE OPLOSSING

We vertrokken met een uitgebreide analyse van de offline werking van de gezondheidsmatrix. Hoe zit het proces in elkaar? Welke stappen neemt een verantwoordelijke voor het gezondheidsbeleid. Dit bleek te complex om één op één naar een online platform te verplaatsen. 

Door het proces tot haar essentie te herleiden slaagden we er in om het online werken met de gezondheidsmatrix mogelijk te maken.

In de tool Mijn Gezonde School werken op dit ogenblik 60 pilootscholen aan hun gezondheidsbeleid. Volgend schooljaar zal de tool verder opengesteld worden voor het onderwijsveld. 
 

Mijn Gezonde School