Intergemeentelijk milieubedrijf Ecowerf

 

IN HET KORT

  • Vraag: Oude website vervangen
  • Doel: Optimaliseren van de gebruikerservaring
  • Oplossing: Nieuwe gebruiksvriendelijke website

27 gemeenten en steden in Oost-Brabant hebben hun afvalbeleid in beheersoverdracht overgedragen aan intergemeentelijk milieubedrijf EcoWerf in Leuven. Ecowerf is een belangrijke speler in modern waste management. Een paar cijfers:

  • Ophaling huishoudelijk afval van 432.000 inwoners
  • 25 recyclageparken
  • 81 glasbollen op 306 glasbolsites
  • jaarlijkse verwerking van 50.000 ton gft in haar composteerinstallatie tot 20.000 ton compost

DE VRAAG

Voor de start van het project had Ecowerf een drukbezochte website van meer dan zes jaar oud. Bij aanvang technisch vooruitstrevend en inhoudelijk correct, maar niet meer aangepast aan de huidige wensen van de huidige klant. Ook voor de webredacteur was inhoud aanpassen en toevoegen niet zo evident. Ecowerf vroeg Paddle om voor hen een nieuwe website te bouwen die niet alleen technisch opnieuw aan de top staat, maar ook op vlak van opbouw en design aangepast is aan de tijd. 

ONZE OPLOSSING

Ecowerf was voor ons niet de eerste intercommunale. Door de projecten voor Sol-va, Haviland en Intradura leerden we deze wereld vrij goed kennen. Want als je een website bouwt moet je zowel de eindgebruiker als de webredacteur goed begrijpen. We hebben voor dit project opnieuw de tijd genomen om ons in te leven. En zoals steeds is elk project toch anders en uniek. Andere invalshoeken, inzichten, ideeën en wensen. 

Samen met de projectgroep van Ecowerf bouwden we de structuur uit, creëerden we het mobile first design en hielpen met het aanbrengen van de inhoud.

Omdat een website een werkinstrument is voor de communicatiedienst van de intercommunale - en geen doel op zich - werken we nog verder samen voor monitoring van het gebruik van de website. Wanneer we zien dat gebruikers anders met de website omgaan dan we verwachten, passen we samen de website structureel aan. Het Paddle CMS laat dit immers eenvoudig toe.

Website Ecowerf gebouwd in het Paddle CMS Platform