Gemeente Destelbergen

Lees het verhaal achter de nieuwe destelbergen.be!

De gemeente Destelbergen had reeds een bestaande Drupal 7 website. Deze website was een aantal jaar oud en toe aan vernieuwing. Daarom wilden ze migreren naar Drupal 9.

Migratie van website en slimme koppelingen

De oude Drupal 7 website werd 1 op 1 overgenomen. Dit door een combinatie van semi-automatische en manuele migratie door Paddle. 

Microsoft Dynamics beschikbaar in Paddle CMS Platform

In de oude website was een koppeling met Microsoft Dynamics aanwezig. Deze koppeling werd dan ook ontwikkeld in het Drupal 9 CMS. Zo worden de producten ook meteen terug ingeladen in het CMS vanuit het CRM.

Omdat de gemeente Destelbergen enkele aanpassingen aan het bestaande design wensten, werd een nieuw grafisch design gemaakt. Dit was meteen raak en werd dan ook meteen goedgekeurd. Het design werd vervolgens geïntegreerd in de website.

Er werden 2 opleidingen voorzien: “Basis CMS” en “Webformulieren”. Zo kan de communicatiedienst van de gemeente Destelbergen de website zelf eenvoudig bewerken. Zij gaven vervolgens zelf een introductie in het CMS aan hun collega's. 

Ondertussen werd ook de bestaande navigatiestructuur aangepakt. Dit op basis van de huidige Google Analytics. Zo is de nieuwe website meteen terug optimaal qua structuur! 

Bijna wekelijks organiseerden we een korte opvolgingsmeeting waarbij alle vragen gesteld konden worden. Zo was er een nauwe projectopvolging en kon de nieuwe website live op 4 maand tijd!