Departement Omgeving - Green deal

In het kort


Green Deals zijn een initiatief van de Vlaamse overheid om ondernemingen en sectoren te vergroenen. Het gaat om vrijwillige, ambitieuze overeenkomsten tussen bedrijven, organisaties en de overheid om samen op korte termijn duurzame acties te realiseren. Met een online green deal gids wou men een antwoord geven op een aantal vragen omtrent de green deals en ook uitleggen hoe hoe je een nieuwe deal initieert en tot een succesvol einde brengt.


De vraag


Online gids met duidelijke structuur en stappenplan om zelf een nieuwe deal te initiëren. Deze website werd als subwebsite binnen de hoofdwebsite van Departement omgeving van de Vlaamse overheid opgezet. 


Onze oplossing

De green deal gids werd onderverdeeld in een aantal stappen die je kan doorlopen om zelf een deal te initiëren. We starten uiteraard met een introductie waarin extra informatie gegeven wordt over de green deals gids en waarbij ook veelgestelde vragen over green deals getoond worden.

Na de introductie zijn er nog 9 andere onderdelen. Om het overzichtelijk te maken hebben we gekozen voor een volledig aanklikbare inhoudstabel aan de rechterkant van elke webpagina. We vertrekken bij Paddle namelijk steeds vanuit de websitebezoeker.

Paddle is voor het design aan de slag gegaan met goedgekeurde wireframes. In het design werder per webpagina ook een aantal quotes in de kijker gezet. Elk onderdeel werd op dezelfde manier opgebouwd en aan het eind van een hoofdstuk kan je makkelijk doorklikken naar het volgende hoofdstuk. Het campagnebeeld van dit project werd in het begin en op het einde van de gids verwerkt. 

Contact

Paddle BXL 
Ravensteingalerij 4
B-1000 Brussel

Paddle GNT
Oktrooiplein 1
B-9000 Gent

02 307 79 08

communicatie@paddle.be


Facebook

Twitter

Youtube

LinkedIn